Dirigenten

"Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek"

Sander Kintaert (januari 2016 - heden)

Sander Kintaert begon zijn muzikale opleiding op zesjarige leeftijd met privélessen piano. Drie jaar later startte hij aan de muziekacademie van Liedekerke, waar hij trompet koos als nieuwe instrument. In 2010 slaagde hij uiteindelijk met glans voor het eindexamen van zowel trompet, piano als MT (muziektheorie).

Datzelfde jaar nog nam Sander deel aan het ingangsexamen voor trompet aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel (KCB), waar hij les volgde bij Manu Mellaerts en in juni 2015 zijn masterdiploma haalde. Intussen behaalde hij ook zijn diploma van de specifieke lerarenopleiding van het KCB en voltooide hij er de richting concertmusicus.

In september 2015 begon Sander zich te verdiepen in de historische uitvoeringspraktijk en de baroktrompet. Hij startte in september 2017 aan een Master Baroktrompet bij Manu Mellaerts en Niranjan Wijewickrema. Daarnaast volgt Sander ook nog privélessen moderne trompet bij Guido Segers (solotrompet van de Müchner Philharmoniker).

Sander volgde ook al heel wat masterclasses voor trompet, waarbij hij les kreeg van vele internationale topmusici zoals Jeroen Berwaerts, Reinhold Friedrich, Vladimir Kafelnikov, Matthias Höfs, Thierry Caens, Gérard Métrailler, Eric Aubier, Jose Chafer, Vincente Campos, Allen Vizzutti, Ed Tarr, Håkan Hardenberger, Ole Edvard Antonson, Bahb Civiletti..

Hij speelde al mee met verscheidene orkesten in de HaFaBra-wereld, alsook symfonische orkesten en ensembes als Symphonia Assai, Frascati Symphonic, European Philharmonia, Brussels Chamber Orchestra, La Chapelle Sauvage, Lumen Symphonicum, Orchestre Sturm und Klang, Spectra-ensemble, het symfonieorkest van de Muntschouwburg en barokorkesten als Camerata Vocale, Il Garellino, Bach Plus, Le Concert Bourgeois, Hildebrandt Consort...

In mei 2013 richtte hij mee het 12-koppige koperensemble O'BRASS op. Een ensemble dat als doel heeft om de koperblaasmuziek te promoten. Ze breiden het repertoire voor hun bezetting onder meer uit door verscheidene compositieopdrachten te geven. Ze werden in december 2014 laureaat van Supernova en concerteren sindsdien zowel op nationale als internationale podia zoals Japan en Korea.

Om zijn blik nog te verbreden, startte Sander in 2013 ook met het volgen van directielessen aan de Academie van Gentbrugge en dirigeerde al verscheidene jeugd-en harmonieorkesten. Sinds januari 2016 is Sander dirigent van harmonieorkest KEVA uit Ninove.