Dirigenten

"Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek"

Eamonn Van Eetvelde (september 2023 - heden)

Eamonn startte op jonge leeftijd met bugel bij de fanfare van zijn dorp in Lokeren. Op 15 jarige leeftijd begon hij bij verschillende harmonieorkesten trompet te spelen. Daarna besloot hij om trompet/cornet te gaan studeren op de kunsthumaniora MUDA in Gent, waar hij les kreeg van Lieven Dobbelaere, Steven Devolder en Geert Verschaeve.

Na zijn secundaire opleiding besloot hij om muziekschriftuur te gaan studeren op het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Tijdens zijn Bachelor heeft hij het keuzevak directie met glans afgelegd bij Yves Segers, kapelmeester van de gidsen.

Momenteel dirigeert hij het harmonieorkest van Hamme Sint-Anna, het fanfareorkest van Adegem en is hij spelend lid bij Koninklijk Fanfareorkest Volksopbeuring Massemen als eerste bugel. Ook is hij actief als invaldirigent bij meerdere orkesten. Vervolgens volgde hij masterclasses bij o.a. Ivan Meylemans en Danny Oosterman. Deze zomer had hij de kans om met het prestigieuze Nationaal Jeugd Fanfareorkest van Nederland samen te werken.

Eamonn wil zijn artistieke vrijheid bevorderen door zoveel mogelijk samen te werken met verschillende orkestvormen. Ook heeft hij ambities om een master te behalen in Hafabra directie.

Sinds september 2023 is Eamonn onze dirigent geworden, om samen met KEVA zijn muzikale loopbaan verder uit te breiden.