Dirigenten

"Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek"

Sander Kintaert (januari 2016 - heden)

Sander Kintaert begon zijn muzikale opleiding op 6-jarige leeftijd met privélessen. Een paar jaar later startte hij in de plaatselijke academie en koos daar als hoofdvakken trompet en muziektheorie, later aangevuld door piano. In 2010 slaagde hij uiteindelijk met glans voor het eindexamen van zowel trompet, piano als muziektheorie en deed hij ingangsexamen aan het koninklijk conservatorium van Brussel waar hij in 2015 zijn masterdiploma haalde bij Manu Mellaerts. In 2017 vervolledigde hij in Brussel zijn lerarenopleiding en de richting 'concertmusicus' en in juni 2021 studeerde hij af als master voor natuurtrompet bij Manu Mellaerts en dr. Niranjan Wijewickrema. Daarnaast volgt Sander ook op regelmatige basis les bij Friedemann Immer, Alain de Rudder en Jean-François Madeuf.

Sander nam al deel aan verscheidene internationale masterclasses zoals de Belgian Brass Academy en het festival Cuivres en Fête te Limoges. Hij kreeg hier onder andere les van Jeroen Berwaerts, Reinhold Friedrich, Vladimir Kafelnikov, Thierry Caens, Gérard Métrailler, Eric Aubier, Jose Chafer, Allen Vizzutti, Bahb Civiletti, Guido Segers,...

Hij speelde al mee met verscheidene internationale orkesten en ensembles zoals dit Antwerpen Camerata, Orchestre Sturm und Klang, Hildebrandt Consort, Le Concert Bourgeois, Les Agrémens, Bach Academie Alden Biesen, Il Gardellino, Bachplus, symfonieorkest van de Muntschouwburg, B'Rock, Opera Ballet Vlaanderen, Orchestre Des Champs-Elysées, Collegium Vocale Gent... 

In April 2017 won Sander de eerste prijs op de Internationale IMEP RIC wedstrijd te Namen in de categorie 'baroktrompet'. 

Naast spelen als freelance muzikant geeft Sander ook les aan de academies van Geraardsbergen, Lennik en MAGO Gent en is hij dirigent van harmonieorkest KEVA uit Ninove en onderdirigent van harmonie de Dendergalm uit Denderleeuw.