Jeugdorkest

"Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten" 

Keva Jeugdorkest is het instaporkest voor beginnende muzikanten (jong en oud). Het jeugdorkest werd opgericht in september 1999. Het is een groep prettig gestoorde vrienden die samen musiceren. Meer dan eens horen we het verhaal dat een jongere dankzij KEVA de moed vond om de studies in de muziekacademie verder te zetten. Voor minder jonge muzikanten die pas starten of de iets eenvoudigere muziek verkiezen is er ook plaats in ons Jeugdorkest. Soms krijgen we de vraag of iemand die viool of piano speelt bij de Keva-jeugd kan aansluiten. Uiteraard! Van piano naar melodisch slagwerk is maar een kleine stap. En waarom geen tweede instrument aanleren in de muziekacademie? Het loont want het KEVA Jeugdorkest is echt een plezante club!

Keva Jeugorkest treedt op tijdens kermissen, prondelmarkten en verzorgt ook mee het jaarlijkse "Keva in Concert" en het kerstconcert op tweede kerstdag. De Keva-jeugd organiseert ook het Keva Kaffee waar plaatselijke bands een avondvullend programma brengen. De absolute topper voor onze jeugd is ons Keva-Weekend dat in het voorjaar plaatsvindt op een leuke locatie. Daar worden de vriendschapsbanden pas echt goed gesmeed. 

Harmonieorkest

"De muziek begint daar waar de macht van het woord stopt"

Keva Harmonie is een veertigkoppige band van muzikanten die samen met hun dirigent amusement en ambitie weten te verzoenen. Keva plaatste zich in 2013 in Eerste Afdeling en schopte het in 2011 zelfs tot VLAMO-kampioen. Keva brengt typische harmoniemuziek die gesmaakt wordt door een breed publiek.

Regelmatig treedt Keva op in steden als Gent (Kouter en Vrijdagmarkt), Brussel (Grote Markt) of Knokke tijdens openluchtconcerten in samenwerking met Vla­mo, het Koninklijk Muziekverbond van België of de Stedelijke toeristische dienst. In de deelgemeenten van Ninove verzorgt KEVA ook optredens in samenwerking met het stadsbestuur. Maar Keva organiseert ook eigen optredens. Zo is er het jaarlijkse "Keva in Concert" dat in de lente plaatsvindt in CC De Plomblom, hartje Ninove en het kerstconcert op tweede kerstdag in de parochiekerk van Aspelare.

De muzikale leiding is in handen van een professionele dirigent. Op die manier slaagt KEVA er in erin de muziek te brengen op een kwalitatief hoogstaande manier. Een repetitie is enkele uren intensief musiceren en leren, maar achteraf is er uiteraard gelegenheid om gezellig bij te praten onder Keva-vrienden.

Swingband

"Het leven kent slechts één muziek, maar met duizend variaties"

Keva-Swingband is een klein orkest van een 12-tal muzikanten dat heel toegankelijke muziek maakt. Hits, oldies uit de jaren 60, 70 of 80, als het maar leuk en dansbaar is. Maar er is ook plaats voor lichte jazz en dixieland muziek.

De Swingband wordt vooral ingezet op huwelijksrecepties, academische zittingen, tijdens feestmalen, bij de opening van een zaak of op de viering van een jubileum. De Keva Swing­band brengt gegarandeerd leven in de brouwerij en de dansschoentjes worden meer dan eens bovengehaald. Op avondfeesten is de KEVA-Swingband de ideale opwarmer voor de dj.

Voor dit orkest wordt de bezetting soms uitgebreid met keyboard (piano of synthesizer) en basgitaar.